artikel

Center for people and buildings onderzoekt werkplekspecifieke functies

Interieur

Center for people and buildings onderzoekt werkplekspecifieke functies
Interieur Ampelmann Delft door Fokkema & Partners Beeld Horizon Photoworks

Door Afke Laarakker – Anca Gosselink en Marion Beijer zijn werkzaam bij het kenniscentrum Center for People and Buildings. Op 7 juni vertellen zij tijdens Design District in Rotterdam meer over hun onderzoek naar de open werkomgeving.

Anca Gosselink en Marion Beijer doen bij het Center for people and buildings onderzoek naar de werkomgeving. Op 7 juni spreken zij tijdens Design District in Rotterdam over hun bevindingen.

Privacy in de open werkomgeving

Gosselink en Beijer gaan onder andere in op het belang van concentratie en privacy in open werkomgeving en hoe je storende geluidsbronnen kunt voorkomen. Daarvoor hebben zij bij verschillende organisaties evaluaties uitgevoerd.

Zij vertellen hoe je werkplekken beter kan benutten door goed na te denken over specifieke functies en de plaatsing daarvan. Daarnaast bespreken zij het effect van nieuwe samenwerkingsvormen als agile op de open werkomgeving.

Marion Beijer en Anca Gosselink

Van traditioneel cellenkantoor naar flexplek

Eerder schreef Wim Pullen, directeur Center for people and buildings, al een essay over deze hardnekkige issues in de werkomgeving. “De huidige werkomgeving kent een lange geschiedenis waarin veel dingen veranderen, maar ook de nodige zaken constant blijven. Wat we er doen, komt verrassend veel overeen met wat we er vorig jaar deden,” aldus Pullen.

“Tegelijkertijd veranderen de zaken waar we tevreden of ontevreden over zijn en ontstaan nieuwe ideeën over de verhouding tussen eindgebruiker, (interieur)architect en installateur. (…) Hoe kunnen we die hardnekkigheid te lijf gaan en wat vraagt dat van de architect?”

Op vrijdag 7 juni om 13.00 uur organiseert de redactie van de Architect een bijeenkomst op Design District over het ‘Nut en nadeel van open werkomgevingen’. Tijdens deze sessie ontvang je direct een gratis exemplaar van ons nieuwste nummer.  Wil je deze sessie bezoeken? Meld je dan nu aan voor Design District.

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel