nieuws

Haags Energiekwartier krijgt 450 woningen

Geen categorie Premium

Haags Energiekwartier krijgt 450 woningen

Binnenkort begint de bouw van de eerste fase van woningproject Energiekwartier in de Haagse wijk Regentesse Zuid. Er zijn in totaal ongeveer 450 woningen gepland. Dat meldt een woordvoerder namens initiatiefnemers Heijmans, Staedion en Den Haag. Het project wordt gerealiseerd op het voormalige Gemeentelijk Industrie Terrein. Al in 2010 werd de bouw van destijds 600 à 700 woningen aangekondigd.

Onder de nieuwe naam het Energiekwartier mikken de partners nu op 425 tot 476 woningen, enkele duizenden meters kantoor- en bedrijfsruimte voor creatieve ondernemers en een nog niet exact bepaald aantal parkeerplaatsen. De nieuwe stadsbuurt ligt tussen Loosduinseweg, Noordwest Buitensingel en het Verversingskanaal.

Energiekwartier Den Haag krijgt 450 woningen
Ook het tegenover gelegen Park De Verademing wordt bij het project betrokken, onder meer met betere verbindingen. Zomer 2015 is begonnen met de sloop van de oude kantoorpanden langs de Loosduinseweg. De bouw van de nieuwe woningen zal in het tweede kwartaal starten. Tegen de Renaultgarage aan de Loosduinseweg neemt Staedion een woongebouw met 72 sociale huurappartementen af. Daarnaast komt een gebouw met honderd vrijesector huurappartementen en 25 koopappartementen, acht penthouses en 25 koopwoningen met tuin. Of Heijmans al een belegger voor de markthuurwoningen heeft gecontracteerd, is niet bekend.

De partners willen in de wijk aantrekkelijk wonen, recreëren en werken in een groene omgeving mogelijk maken. De monumentale, industriële panden zoals de Elektriciteitsfabriek worden herbestemd voor culturele, culinaire en muzikale activiteiten. De gebouwen aan de Loosduinseweg krijgen een maximale hoogte van 45 meter. Aan de Zamenhofstraat krijgen de gebouwen een maximale hoogte van 25 meter. In 2017 wordt de oplevering van de eerste woningen verwacht.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel