nieuws

Design van de week: duurzame tuinmeubels door STUDIO INEKEHANS

Geen categorie

Een klant benaderde Ineke Hans met de vraag om een aantal houten meubels te ontwerpen voor haar eigen privé-eiland in Nederland. Een bijzonder verzoek dat resulteerde in een lichthartige serie meubels. De opdrachtgevers waren ermee in hun nopjes en gaven toestemming om de meubels in productie te nemen. Onder de naam BERIT zijn de meubels nu te vinden in de INEKEHANS | COLLECTION.

Design van de week: duurzame tuinmeubels door STUDIO INEKEHANS

De BERIT-collectie bestaat uit een tafel, een bank met of zonder rugleuning en een chaise longue die ook dubbelbreed kan worden uitgevoerd. Opvallend is de compacte wijze waarop de banken onder de tafel geschoven kunnen worden. De maatvoering van de meubels heeft iets vanzelfsprekends. Ze doen daarmee denken aan de meubels van Gerrit Rietveld. Toch heeft de collectie een eigen esthetiek, minder spartaans en meer comfort.

 

 

Accoya

De meubels zijn gemaakt van Accoya, een niet-tropische houtsoort die op duurzame wijze geïmpregneerd is. In de buitenlucht is een levensduur van 50 jaar mogelijk.

 

Meubels in actie

Voor de opdrachtgeefster werden de meubels zwart gebeitst. De onbehandelde versie is echter de favoriet van Ineke Hans. Op verzoek kunnen de meubels ook gekleurd worden geleverd of worden voorzien van ankerpunten voor in de grond. Wie de meubels in actie wil zien, kan vrijdag 18 maart proefzitten op Strand West in Utrecht.

 

 

 

Reageer op dit artikel