nieuws

Massaal tekenen tegen bouwen aan de kust

Geen categorie

De afgelopen weken kreeg het plan van minister Schultz van Haegen om bouwen aan de kust toe te staan flinke kritiek te verduren. De campagne van Natuurmonumenten om bouwprojecten aan de kust tegen te gaan kreeg als gevolg hiervan massaal bijval. Op dit moment hebben ruim 65.000 mensen zich aangemeld als ‘Baywatcher’ op de site beschermdekust.nl en dat aantal loopt snel op.

Massaal tekenen tegen bouwen aan de kust

Alhoewel het besluit van het kabinet half december werd genomen, liep de campagne van Natuurmonumenten al sinds oktober. Een woordvoerder laat nos.nl weten dat medewerkers van Natuurmonumenten ruim daarvoor al aan de bel hadden getrokken omdat er opeens overal aan de kust bouwplannen opdoken.

Discussie over uniek kustlandschap aangescherpt

Het besluit van het kabinet heeft de discussie over het unieke karakter van de Nederlandse kust flink aangescherpt. Veelgehoord argument is onze kust een unieke ervaring biedt vanwege de aaneengesloten stukken ongerept duinlandschap. Dit in contrast met het buitenland waar kustgrond veelal is geprivatiseerd en als gevolg daarvan bijna nergens als natuurlandschap kan worden ervaren.

Vandaag worden de handtekeningen aangeboden aan de minister.

Reageer op dit artikel