nieuws

Drie tips om energie te sparen

Geen categorie

Wanneer je de energievergelijker van Pricewise.nl in volle actie wilt zien en op je specifieke situatie wilt toepassen, dan surf je beter even naar de site van Pricewise zelf. Zo ontdek je meteen ook hoe eenvoudig het is om het maximum uit je energielevering te halen. Maar de tips die Pricewise.nl hieronder meegeeft, die zijn ondertussen alvast handig meegenomen.

Drie tips om energie te sparen

 

 

1. Beperk je consumptie

De stelling ligt voor de hand, maar de praktijk bewijst dan ook zijn waarde. Wanneer je je thermostaat bijvoorbeeld één graadje lager draait, kan dat je verbruik met 5% laten dalen. Je kunt deze truc bovendien ook toepassen op je waterverwarming. Deze thermostaat moet bijvoorbeeld nooit hoger staan dan 60 graden. In het verlengde hiervan kun je overigens ook tijdens het wassen aanzienlijk besparen op je energiefactuur. Zo werken de meeste moderne wasmachines bijvoorbeeld net zo goed op 40 als op 60 graden.

2. Voorkom energieverlies

In een gemiddeld huis gaat zo’n 50% van alle energie verloren via tochtgaten. Het is een indrukwekkend cijfer dat nochtans eenvoudig bij te stellen is. Je test gewoon of er koude lucht binnenkomt via ramen of andere gaten. Als dat zo is, dan verlies je energie. Het dichtstoppen van deze gaten bevordert dus je energie-efficiëntie. Bij avondval is het daarom ook altijd een goed idee om gordijnen of rolluiken te laten zakken. Zo blijft de warmte binnen. Een tweede facet is hier het consequent uitschakelen van niet gebruikte, elektrische toestellen of lichten. Deze kleine ingreep kan een groot verschil maken. Net zoals het een verschil maakt om toestellen zoals een koelkast of diepvriezer niet eindeloos open te laten staan. Voorts kan energieverlies natuurlijk ook op grote schaal aangepakt worden via degelijke isolaties. Een derde van alle verwarming ontsnapt bijvoorbeeld via het dak. Degelijke isolatie kan dit tij keren.

3. Moderne technologieën

Subsidies voor verbeterde isolatie, eco-vriendelijke energie, energiezuinig apparaten. Zij zijn vandaag veel toegankelijker dan ooit tevoren. Alleen al daarom is het aan te raden om ook effectief gebruik te maken van deze tools. Zij zullen wonderen doen voor het energiebeheer van je huishouden.

Via de link zie je de energievergelijker van Pricewise.nl in volle actie. Wil je hem op je specifieke situatie  toepassen? Surf dan naar de site van Pricewise zelf.

Reageer op dit artikel