nieuws

Renovatie Technikon door RoosRos

Geen categorie

RoosRos Architecten is geselecteerd voor de grootschalige renovatie en herbestemming van het Technikon in Rotterdam. Dit monumentale gebouw werd door Hugh Maaskant ontworpen als onderwijsverzamelgebouw en wordt nog steeds in die functie gebruikt.

Renovatie Technikon door RoosRos

De huidige gebruiker is MBO-school Zadkine. Deze organisatie wil 30.000 vierkante meter BVO gebruiken. Daarnaast krijgen het Hofpleintheater, de facilitaire dienst (TBG) en het Grafisch Lyceum er een plek.

RoosRos wil de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw combineren met ingetogen vormgegeven eigentijdse interventies. De essentie van het plan bestaat uit een heldere organisatie van het nieuwe onderwijs door middel van een centraal gelegen bruisend hart. Door de begane grond en de zogenaamde tussenverdieping met elkaar te verbinden met vides en grote trappenpartijen, ontstaat een dynamische en levendige wereld, waarin onderwijs en ontspanning elkaar ontmoeten. Op de onderste drie bouwlagen worden de specifieke vaklokalen gerealiseerd met hun winkels, restaurant etcetera. Op de bovenliggende bouwlagen komen algemene onderwijsruimten. Doelstelling is om het monumentale gebouw met behoud van de stoere uitstraling te upgraden van energielabel G naar energielabel B. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel