nieuws

Mandela on the mountain

Geen categorie

Het is een mooi idee, het verjaardagscadeau dat WHIM architecture bedacht voor de 95e verjaardag van Mandela. Het bestaat uit een gebouw met de beeltenis van Mandela als gevel, gebouwd tegen een berg uitkijkend over Cape Town. Als (constructieve) basis dient een standbeeld van het symbool van de strijd tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika dat zich uitstrekt over alle verdiepingen.

Mandela on the mountain

Mandela on the mountain wordt in het idee van WHIM architecture (Ramon Knoester, architect en Aad Bak, organisator) 30 meter breed en 60 meter hoog. Genoeg ruimte om verschillende programma’s, als onderdeel van het Nelson Mandela Centre, te herbergen.

Mandela on the mountain 

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het plan. Het gebouw moet zelfvoorzienend zijn. De beeltenis krijgt twee verschillende verschijningen ter illustratie van het gebruik van natuurlijke bronnen. Van onderaf wordt het gezicht groen door de begroeide gevel. Vanuit de lucht zie je de zonnepanel die het zonlicht opvangen en het gebouw voorzien van energie, maar ook de nabijgelegen wijken. 

Mandela on the mountain 

Mandela on the mountain 

WHIM architecture liet zich voor het idee inspireren door mount Rushmore en de Crazy Horse memorial in de Verenigde Staten. Beide monumenten zijn er gekomen dus wie weet…….

Mandela on the mountain 

 

Reageer op dit artikel