nieuws

Herbestemming van het Legermuseum in Delft

Geen categorie

Smoes Ontwerpen // architectuur & stadsontwerpen heeft een structuurontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van het leegstaande Armamentarium in het historische centrum van Delft. Het ontwerp behoudt de monumentaliteit van het 17de eeuwse complex en beschrijft functies voor de herbestemming. Het voormalig wapenmagazijn en Legermuseum worden omgevormd tot ‘de compacte stad’.

Herbestemming van het Legermuseum in Delft

 

Het ontwerp van Smoes Ontwerpen voor de herontwikkeling bestaat uit het openen en verbinden van de begane grond met de stad. De semi-openbare toegankelijkheid voor publiek op de begane grond wordt verbeterd. Op een aantal cruciale plekken worden brugverbindingen gemaakt om de loopafstanden korter en logischer te maken. Een steiger zorgt voor de bereikbaarheid via het water. De verdiepingen krijgen een meer privaat karakter met flexibele werkruimten en wooneenheden. Het complex moet zo een veelzijdig knooppunt in Delft worden.

De verwachting is niet dat een ander museum het pand gaat betrekken. Daarom is er besloten een mix te ontwerpen met maatschappelijke en commerciële functies, maar ook publieke en private functies. Per gebouwdeel komen er gescheiden functionele programma’s, zoals horeca, onderwijs, winkels, museum/expositieruimte en cultuur. Met deze functiemix wordt er gestreefd naar multifunctionaliteit in en om het complex, waarbij de kwaliteit van de directe woonomgeving wordt versterkt en de wijkeconomie wordt gestimuleerd.

 

Reageer op dit artikel