nieuws

Nieuw clubgebouw voor Spartaan’20 Rotterdam

Geen categorie

De Rotterdamse voetbalclub Spartaan’20 en fitnesscentrum ‘The Jim’ hebben nieuwe huisvesting gekregen. HP Architecten tekenden voor het ontwerp.

Nieuw clubgebouw voor Spartaan’20 Rotterdam

 

 

 

Voetbalclub Spartaan’20 is opgericht in 1920 en weerspiegelt het beeld van zijn inmiddels sterk gewijzigde omgeving; de overwegend jonge leden (in totaal 850) vertegenwoordigen 48 nationaliteiten. De maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijke drijfveer van de club. In het complex is ook een fitnesscentrum en een kinderopvang gehuisvest. 

 Spartaan

Het ontwerp van HP Architecten heeft een eenvoudige opzet. Op de begane grond zijn de ruimtes geplaatst die niet veel daglicht nodig hebben. De verdieping heeft veel glas en biedt prachtig uitzicht over de velden en het Zuiderpark.

Omdat het balkon twee treden lager ligt dan de vloer van de verdieping kijk je vanuit de kantine over de hoofden van het publiek dat op het balkon staat. Hierdoor heb je zowel binnen als buiten goed zicht op het voetbalveld.

Reageer op dit artikel