nieuws

Bouw OMA’s Bryghusprojektet Kopenhagen gestart

Geen categorie

In Kopenhagen is de bouw gestart van het door OMA ontworpen Bryghusprojektet. Het mixed-use project van 27.000 vierkante meter wordt het nieuwe onderkomen van het Deense Architectuur Centrum (DAC). Het gebouw moet de ontbrekende schakel worden tussen het centrum van de stad, de historische waterkant en de culturele wijk Slotsholmen.

Bouw OMA’s Bryghusprojektet Kopenhagen gestart

Over het ontwerp legt OMA partner uit “In plaats van het traditionele stapelen hebben wij het DAC in het midden van het volume geplaatst. Het wordt omringd en ingebed door de studieobjecten van het centrum, woningen, kantoren en parkeren. Stedelijke routes bereiken het hart van het gebouw waardoor interactie ontstaat tussen het gebouwprogramma en onderdelen en de directe omgeving.”

 OMA Kopenhagen 

Na voltooiing in 2017 moet het nieuwe architectuurcentrum een stedelijke motor worden. Stad en water worden in het ontwerp actief aan elkaar gekoppeld door een verbinding onder de drukke Christians Brygge. Hier komen toegangen tot de verschillende programma-onderdelen waardoor een entree naar de stad ontstaat.

 OMA Kopenhagen DAC 

Reageer op dit artikel