nieuws

Transformatie Stadhuis Borsele gestart

Geen categorie

Begin dit jaar is de herinrichting van het stadhuis Borsele in Heinkenszand begonnen. Voor het ontwerp is Atelier Kempe Thill architecten en planners uit Rotterdam ingeschakeld.

Transformatie Stadhuis Borsele gestart

 

 

 

Het gebouw uit de jaren tachtig ondergaat een volledige transformatie door de toevoeging van nieuwe gevels en het nieuwe interieur. De gevels en dak worden geïsoleerd voor een betere energieprestatie. Voor de energieprestatie wordt een continue membraan gebruikt en wordt het dak en de bestaande bakstenen muur van het stadhuis bekleed met glazen tegels.

 Borsele 

De oorspronkelijke aluminium kozijnen worden door Atelier Kempe Thill architecten en planners verwijderd en vervangen. Door de combinatie met de glazen tegels ontstaat een zeer gladde, donkere en glanzend huid. De hoofden van het kantoorgebouw worden uitgebreid en omgevormd tot flexibele landschapskantoren. Deze ruimtes krijgen grote panoramaramen voor uitzicht op het Nederlandse polderlandschap. De ingang van het stadhuis wordt vergroot en getransformeerd tot foyer. De ingang van het stadhuis krijgt een grotere capaciteit waardoor een publieke foyer ontstaat.

 Borsele_2 

Reageer op dit artikel