nieuws

Start bouw appartementen Zuidwal Den Haag

Geen categorie

De Haagse wethouder Marnix Norder van Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting heeft het startsein gegeven voor de bouw van een appartementencomplex met vier appartementen aan de Haagse Zuidwal. Het ontwerp van Hans Karel & Partners verwijst naar de 19e eeuwse panden die ooit op de locatie stonden.

Start bouw appartementen Zuidwal Den Haag

 

 

Volgens Norder wordt door de realisatie van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt-Oude Centrum “met dit project een grote stap gezet in de verbetering van de Zuidwal. De WOM heeft al enkele andere panden aan de Zuidwal opgeknapt. Daarnaast heeft ook een groot aantal particuliere eigenaren geïnvesteerd in de verbetering van hun bezit. Deze nieuwbouw levert weer een bijdrage aan de verbetering van de gehele Stationsbuurt en het Oude Centrum.”

Het appartementencomplex is ontworpen door architectenatelier Hans Karel & partners.Het karakter van het complex met vier appartementen wordt benadrukt door de toepassing van onder andere rijnformaat metselwerk met knipvoegen, geïntegreerde raamdorpels in de onderdorpels van de kozijnen en zinken hemelwaterafvoeren. Ondanks de historiserende bouw voldoen de appartementen aan de laatste energieprestatie normen. De oplevering van de appartementen is voorzien in het derde kwartaal van 2013.

De WOM is in 2008 opgericht door de gemeente Den Haag en de woningcorporatie Staedion met als doel de leefbaarheid en veiligheid van de Stationsbuurt en het Oude Centrum te verbeteren. Zo heeft de WOM in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in onderhoud van haar bezit en zijn bijvoorbeeld recentelijk aan het Zieken vijf nieuwbouwappartement opgeleverd en is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de nieuwbouw van elf studentenwoningen aan de Hoefkade

Reageer op dit artikel