nieuws

Amsterdam krijgt studentenhotel

Geen categorie

Het voormalige Elsevier-kantoor aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam is over een jaar een luxueus studentenhotel met 709 bewoners. De transformatie van het jarenzestiggebouw kost 60 miljoen euro.

Amsterdam krijgt studentenhotel

 

 

De officiële aftrap voor het project werd gisteren gegeven. Het renovatiegedeelte is een klus van BAM Utiliteitsbouw. Ballast Nedam maakt met het in modulair bouwen gespecialiseerde Ursem een nieuwbouwgedeelte.

De gemeente heeft de regelgeving aangepast om het initiatief een duwtje in de rug te geven. Volgens wethouder Freek Ossel is zo de weg vrijgemaakt voor meer investeringen in kantorentransformaties. Dat betekent twee vliegen in één klap: een antwoord op de vraag naar studentenwoningen en een nieuwe bestemming voor leegstaande kantoorpanden.

Opdrachtgever City Living is ervan overtuigd dat studenten zich in groten getale zullen aandienen. De stad telt meer dan 100.000 studenten en door de relatief lage studiekosten in Nederland neemt het aantal buitenlandse studenten, een belangrijke doelgroep voor het concept, toe.

Onder de merknaam The Student Hotels ontwikkelt City Living in Nederland en België een keten van vergelijkbare studentenhuisvesting. Het eerste studentenhotel werd geopend in 2008 in Luik. In Rotterdam gaat deze zomer het tweede, voorzien van 252 kamers, open. DSH architecten verzorgt voor deze vestiging het ontwerp. De opening van The Student Hotel in Den Haag (de 320 kamers) is volgens plan in 2014. Het ontwerp van de Haagse vestiging is van HVE Architecten.  Voor dat jaar staan ook vestigingen gepland in Eindhoven, Tilburg en Nijmegen.

 Rooden

DSH architecten verzorgt voor de Rotterdamse vestiging het ontwerp. De herbestemming van de kantoren wordt uitgevoerd door Cordeel Nederland uit Zwijndrecht. Impressie DSH architecten

Die in Amsterdam wordt gelijk het grootste hotel van de stad. De huren beginnen daar bij 650 euro. Naast kamers, met eigen badkamer en keuken, krijgt het gebouw gemeenschappelijke ruimten, waardoor een campusachtig geheel ontstaat.

De inzet is een internationale omgeving te creëren waarin studenten zich snel thuis voelen. Zo kunnen zij zich dan volledig concentreren op het primaire doel waarvoor zij in Amsterdam zijn: kennis opdoen en ervaring uitwisselen met andere studenten.

Reageer op dit artikel