nieuws

Winnend ontwerp Kopenhagen Arena door 3XN

Geen categorie

Een team ontwerpers geleid door 3XN Architecten heeft de wedstrijd voor het ontwerp van de Kopenhagen Arena gewonnen. De hoofddoelen van het ontwerp zijn het creëren van een flexibele polyvalente ruimte die mensen kan aantrekken van over de hele wereld. Maar ook het garanderen dat het gebouw een gunstig effect op zijn omgeving heeft, was deel van de opdracht.

Winnend ontwerp Kopenhagen Arena door 3XN

Het terrein van de toekomstige arena is gelegen in het Ørestad-gebied. Dit is een korte metrorit verwijderd van het centrum van Kopenhagen. De arena biedt plaats aan 12,500 tot 15,000 toeschouwers, afhankelijk van het type evenement. De oplevering wordt verwacht in de herfst van 2015.

Multifunctioneel

Het ontwerp is zo opgebouwd zodanig dat de ruimtes kunnen worden aangepast naar gelang het evenement dat er plaats vindt. Niet alleen de arena zelf is flexibel, ook de omgeving kan gebruikt worden voor recreatieve doeleinden.

  

Robuust doch elegant

De arena is verdeeld in een plint- en een topgedeelte. De organische vormen in de plint zorgen voor ruimtes en niches die onder andere helpen de circulatie van de bezoekers te regelen. De top heeft een semi-transparante façade, waar een soort vinnen uit terracotta over het gebouw golven en voor een gouden kleur zorgen.

Reageer op dit artikel