nieuws

Waterdoorlatend en dampdicht textiel

Geen categorie

In de bouw wordt veelvuldig gebruikgemaakt van waterdichte, dampopen folies. Anita Roth-Nebelsick werkt aan het tegenovergestelde: een materiaal dat vloeistof doorlaat, maar damp tegenhoudt. De eerste prototypen zijn gereed.

Waterdoorlatend en dampdicht textiel

 

 

In samenwerking met het textielinstituut in Denkendorf is professor Roth-Nebelsick erin geslaagd een textielsoort te ontwikkelen die water doorlaat, maar waterdamp tegenhoudt. Het doek is gebaseerd op de werking van de Bromelia: een plant die niet in de grond wortelt, maar erop ligt. Deze plant leidt regenwater naar binnen door openingen in de huid, die zich vervolgens sluiten om te voorkomen dat het water weer verdampt. Als alternatief kan het textiel zo worden gemaakt dat het reageert op warmte in plaats van vocht.

  

Reageer op dit artikel