nieuws

Vraag naar huurwoningen neemt fors toe

Geen categorie

De vraag naar huurwoningen neemt de komende acht jaar toe met 75.000, waar twee jaar geleden nog werd uitgegaan van een daling van de vraag met 45.000. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport over de woningmarkt dat minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Vraag naar huurwoningen neemt fors toe

Oorzaak van de stijgende vraag is onder meer de economische crisis, waardoor minder mensen een huis durven te kopen.

Uit het rapport blijkt verder dat er meer vraag ontstaat naar commerciële huurwoningen in de vrije sector en dat de gereguleerde huursector in omvang zal afnemen. Mensen in steden of regio’s met weinig huurwoningen en mensen die in de vrije sector huren, moeten rekening houden met huurstijgingen die boven het inflatiecijfer uitkomen.

Lees verder op Vastgoedmarkt.nl:

Volgens PvdA-Kamerlid Jacques Monasch toont het rapport aan dat het kabinetsplan om corporaties driekwart van hun woningen aan de bewoners te laten verkopen failliet is.

 

 

Reageer op dit artikel