nieuws

Regiowinnaars BNA Gebouw van het Jaar 2012 bekend

Geen categorie

De BNA heeft twee regiowinnaars aan de kanshebbers van de titel BNA Gebouw van het Jaar 2012 toegevoegd. Ditmaal zijn het in de regio Delta het kantoor van de IMd in Rotterdam door Ector Hoogstad Architecten en Villa 4.0 in Naarden van Dick van Gameren Architecten in de regio Noordwest/Centrum.

Regiowinnaars BNA Gebouw van het Jaar 2012 bekend

 

 

Regio Delta

Volgens de jury klopt alles in het Kantoor van IMd in Rotterdam van Ector Hoogstad Architecten. “Dit is een gebouw dat een vernieuwing in zich draagt die je elders nauwelijks ziet, en daarom een bron van inspiratie vormt voor de toekomst. Een gebouw waarvan je zin krijgt om te werken. Dit project laat nog maar eens zien dat kwaliteit ook met een beperkt budget haalbaar is. Met basic materialen – polycarbonaat panelen, steigerdelen, kleurvlakken – is hier een groots effect bereikt.”

Regio Noordwest/Centrum

Dick van Gameren Architecten heeft volgens de jury met Villa 4.0 in Naarden ondanks het beschikbare budget, de locatie en de ambities van de opdrachtgever zijn kansen op elk vlak benut. “De manier waarop de kwaliteit van het landschap in de woning voelbaar is gemaakt, middels een patio, enorme glazen puien en een serie daklichten, is bijzonder goed doordacht. Details zoals de enorme glasplaten van de puien, naadloos gedetailleerd, laten zien dat er op geen enkel gebied concessies zijn gedaan. Ondanks de royale afmetingen van de ruimten en de strakke vormgeving, doet het huis toch ontspannen en persoonlijk aan”, aldus de jury.

De winnenden en de genomineerden projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012. Die wordt op 16 mei in Amsterdam uitgereikt. 

 

 

Reageer op dit artikel