nieuws

Slag om Nederland: Het paard van Troje

Geen categorie

Teun van de Keuken, Roland Duong, Andrea van Pol gaan vanavond op onderzoek in de gemeente de Wolden. De gemeente wil zichzelf op de kaart zetten als de paardengemeente van Nederland. De gemeente praat daarom met een conceptontwikkelaar die voor 350 miljoen euro een hippisch paardendorp, groter dan het nabij gelegen Ruinen, wil bouwen in het rustieke Esdorpenlandschap van Drenthe.

Slag om Nederland: Het paard van Troje

De bewoners die de rust en ruimte van Drenthe koesteren, zijn woedend. Niet alleen op het buiten proportionele plan, maar ook op de initiatiefnemers en bestuurders die in binnenkamertjes het plan gestalte geven. 

De oud-burgemeester van de plattelandsgemeente was vanaf het prilste begin positief over het miljoenenplan. En niet in de minste plaats omdat hij een betrokkene nog kende van de ontwikkeling van een groot indoor kabouterpretpark waarvan hij als wethouder van een andere gemeente aan de wieg stond.

De Slag om Nederland, Het paard van Troje
VPRO, Nederland 2, Vandaag 20:20 – 21.00 uur
Na vanavond is de aflevering te zien op www.uitzendinggemist.nl
Of via de herhaling op donderdagochtend 10.00 op Ned 2. Op zaterdag wordt om 12.05 op Nederland 2 een eerdere afleveringen herhaald.

Oproep Lelijkste Plek van Nederland

De redactie van De Slag om Nederland roept kijkers op foto’s in te sturen van de  ‘Lelijkste plek van Nederland’. Is het volgens jou het winkelparadijs in Hoog Catharijne,  het centrum van Almere of die nieuwe kantoordoos in je achtertuin? Tot en met zondag 18 maart kun je een lelijke plek aanmelden. Post een foto op de website en leg uit waarom deze plek je een doorn in het oog is.

 DeventerEen van de inzendingen is het winkelgebied tussen de Deventerstraatweg en spoorzone in Zwolle.

 

Reageer op dit artikel