nieuws

Scheveningse pier verdient renovatie

Geen categorie

De pier in Scheveningen staat te koop. Vorige week peilden wij in onze poll of jullie vinden dat dit bouwwerk moet blijven bestaan. Het antwoord is zeer duidelijk: Ja.

Scheveningse pier verdient renovatie

Ruim zeventig procent van de stemmers vindt de pier een bijzonder bouwwerk dat een goede renovatie verdient. Nog geen dertig procent was het eens met de stelling ’De geschiedenis leert dat het nooit wat wordt met die pier. Het is beter om hem maar te slopen.’

Nu is het afwachten of zich een koper aandient voor het ludieke gebouw met zijn zwakke pijlers, lastige omwonenden en regelzieke gemeente. De PVV, Groen Links en de Politieke Partij Scheveningen (PPS) vinden dat de gemeente zich moet inspannen om de pier te behouden. D66 en de Haagse Stadspartij (HSP) vinden dit eerder een taak van de ondernemers rond de pier.

Reageer op dit artikel