nieuws

RAU maakt verkenning voor verbouwing stadhuis Wageningen

Geen categorie

De gemeente Wageningen heeft architectenbureau RAU geselecteerd voor het maken van een verkenning van de verbouwing en uitbreiding van het stadhuis. De gemeentelijke organisatie is nu nog op twee locaties gevestigd, maar Wageningen wil het stadskantoor afstoten.

 

 

Voor de centralisatie, de invoering van flexibele werkplekken en het Nieuwe Werken verwacht het gemeentebestuur met 35% minder kantoorruimte uit de voeten te kunnen. De kosten van de verbouwing zijn begroot op 12 miljoen euro.

Een duurzaam en energiezuinig stadhuis moet de nodige besparingen opleveren en tegelijkertijd vormgeven aan de voorbeeldfunctie die de gemeente wil vervullen. Wageningen streeft ernaar in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Reageer op dit artikel