nieuws

Mecanoo ontwerpt Hilton Schiphol Airport

Geen categorie

Mecanoo is door Hilton Worldwide en Schiphol Real Estate gevraagd een ontwerp te maken voor het nieuwe Hilton Hotels & Resort hotel op Amsterdam Airport Schiphol. Merkx+Girod en Hirsch Bedner Associates (HBA) zijn ingeschakeld voor het interieurontwerp.

Mecanoo ontwerpt Hilton Schiphol Airport

 

Het hotel krijgt 433 kamers, 23 vergaderzalen, een specialiteitenrestaurant en bar, executive lounge, spa en fitnesscentrum, een groot atrium met lobby en een ondergrondse parkeergarage met 138 parkeerplaatsen. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal van de internationale luchthaven.

Het nieuwe Hilton komt langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton hotel dat in gebruik blijft tot het nieuwe hotel is opgeleverd. Het kubusvormige gebouw van Mecanoo krijgt afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen.

Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen plafond, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex. De lichte, horizontale lijnen van de balustrades en de witte elementen reflecteren het daglicht tot diep in het gebouw en verlenen het zijn grootsheid. Volgens de architecten zorgen houten latten, frames en elementen voor verfijning en een natuurlijke, sierlijke vormgeving.

Het interieurontwerp van Merkx+Girod en Hirsch Bedner Associates (HBA), ademt volgens de opdrachtgevers “een sfeer van hedendaags, innovatief en sprankelend Nederlands design met sterke, originele vormen en een natuurlijk en harmonieus kleurenschema.”

De oplevering is naar verwachting medio 2015.

Reageer op dit artikel