nieuws

Vestia gered door collega-corporaties

Geen categorie

Vijf grote woningcorporaties hebben Vestia met een garantstelling van de ondergang gered. Dat schrijven NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad (FD). Het gaat volgens de NOS om Eigen Haard, De Alliantie, Ymere, Portaal en Woonstad. Vandaag is een nieuw bestuur aangesteld. Gerard Erents (1950) treedt aan als bestuursvoorzitter en wordt ook verantwoordelijk voor de financiële portefeuille. Jacques Thielen (1956) neemt de volkshuisvestelijke portefeuille voor zijn rekening. Directeur-bestuurder Erik Staal is op een zijspoor gezet.

Vestia gered door collega-corporaties

Een miljardentekort dreigt door een ongelukkig uitgevallen afdekking tegen hoge rentestanden. Deze financiële constructie ligt ten grondslag aan een portefeuille van 10 miljard aan zogenaamde derivaten, complexe financiële producten die ook aan de basis stonden van de kredietcrisis.

De crisis binnen Vestia raakt in potentie zo’n 80.000 huurders.

 

 

Reageer op dit artikel