nieuws

IJDock onder water

Geen categorie

ASR Vastgoed Ontwikkeling start morgen met het inlaten van IJ-water rondom IJDock. Half maart worden de damwandplanken getrokken, waardoor het water op IJ-niveau komt te staan. Het nieuwe eiland, waar onder meer het Paleis van Justitie wordt gebouwd, is dan een feit.

IJDock onder water
IJdock © Rene den Engelsman fotografie 2012

De drainagepompen zijn al uitgezet. Ook het afbranden van de stalen damwanden van de aanvaarbescherming is afgerond. Daardoor kan het zandbed rondom IJDock zich nu verzadigen.

Twee zware pompen zorgen vanaf morgen voor een stijging van het waterniveau tot 1,60 meter onder NAP. Het laten stijgen van het water gebeurt gefaseerd, omdat het peil tot -1.60 nodig is om de werkzaamheden af te ronden.

Toegangsdam  en brug

Het eiland is aan de westzijde door een toegangsdam verbonden met de Westerdoksdijk. In april start men met het plaatsen van de pijlers van de Vluchthavenbrug die het eiland ter hoogte van het Paleis van Justitie met de Westerdoksdijk zal verbinden.

Reageer op dit artikel