nieuws

Stelling Onix: gevel heeft charisma nodig

Geen categorie

Hoe geef je als architect een gevel charisma mee? In de visie van Haiko Meijer kan dat alleen als je een duidelijk idee op overtuigende en integrale wijze uitontwikkeld. Ben je het eens met Meijer of juist helemaal niet? Tijdens het evenement Meet de Architect op GEVEL 2012, 25 tot en met 27 januari in Ahoy’, kun je met de oprichter van Onix Architecten in debat.

Stelling Onix: gevel heeft charisma nodig

 

In de visie van Haiko Meijer van Onix Architecten dient de gevel dienstbaar, slim en contextueel te zijn. Volgens de architect is het de kunst een gevel charisma mee te geven, zodat hij een bijzondere, persoonlijke aantrekkingskracht krijgt.

 
Haiko Meijer van Onix Architecten

Tijdens Meet de Architect op GEVEL 2012 verdedigt Haiko Meijer de volgende stelling:

“Charisma ontstaat wanneer een duidelijk idee voor de gevel op overtuigende en integrale wijze is uitontwikkeld. Dit idee kan afhankelijk van de opgave worden gedestilleerd uit het programma, uit de context, uit de techniek of uit de natuur.”

Wil je nog iets toevoegen aan deze definitie? Of ben je het er helemaal niet mee eens? Laat het ons dan weten. Op alle sociale media van de Architect kun je je mening over deze stelling geven, LinkedIn, Twitter en Facebook. Hoofdredacteur Harm Tilman legt jouw mening vervolgens voor aan Haiko Meijer tijdens het evenement op GEVEL 2012. Als je er zelf ook bent, kun je natuurlijk face to face met Meijer in debat.

Wat is er nog meer te doen?

De thema’s ambacht, prefab en experiment worden elke dag uitgediept in vier korte programma-onderdelen. Allereerst brengen de vakredacteuren van de Architect elke dag nieuws over de laatste innovaties. Ook gaan architecten met verschillende visies en specialisten op het gebied van constructie en bouwfysica met elkaar in gesprek. Daarnaast presenteert de nieuwe generatie ontwerptalent kort een visionair project uit eigen koker. Het uur wordt besloten met de stellingen van architecten en een kort vraaggesprek en debat tussen architecten, redactie en bezoekers. Vervolgens kan er worden nagepraat op de stand van de Architect.

Kijk hier en hier voor het volledige programma van Meet de Architect op GEVEL 2012.

 
Visual van ontwerp voor huis Blaricummermeent door Onix

Reageer op dit artikel