nieuws

Bedaux De Brouwer wint Voorzieningenhart Waterkwartier/De Biezen

Geen categorie

Bedaux De Brouwer Architecten uit Goirle en MDT MTD landschapsarchitecten in Den Bosch hebben het winnende ontwerp gemaakt voor het nieuwe Voorzieningenhart Waterkwartier /De Biezen. De beoordelingscommissie koos het ontwerp unaniem uit de inzendingen van drie geselecteerde bureaus.

Bedaux De Brouwer wint Voorzieningenhart Waterkwartier/De Biezen

Het nieuwe voorzieningenhart aan de Waterstraat bestaat uit het wijkcentrum, de brede basisschool Aquamarijn en dertig appartementen. De opgave was om voor deze drie onderdelen een samenhangend geheel te ontwerpen.

 

Het ontwerp is gekozen vanwege de goede samenhang tussen de verschillende onderdelen, de aansluiting qua grootte en schaal op het Waterkwartier en de omringende bebouwing, de fraaie overgang tussen binnen en buiten en het parkachtige karakter van de buitenruimte.

 

De commissie bestond uit vertegenwoordigers van Wijkvereniging Ons Waterkwartier, Conexus, Portaal en de gemeente.

Reageer op dit artikel