nieuws

Agendatip: Modetentoonstelling Basic Instincts Arnhem

Geen categorie

Tot en met zondag 29 juli loopt in de Eusebiuskerk te Arnhem de modetentoonstelling Basic Instincts; Nederlandse mode in context. De expositie toont vijf ontwerpers die beeldbepalend zijn voor de hedendaagse Nederlandse mode. Naast hun ontwerpen wordt er ook werk van productontwerpers, fotografen en architecten getoond.

 

 

 

Modeontwerpers Iris van Herpen, Oda Pausma, Monique van Heist, Klavers van Engelen en Anne de Grijff hebben elk hun eigen stijl en kijk op mode. Ze maken kleding die wel eens sculpturaal uitvalt maar ook heel draagbaar kan zijn.

Landschappen

Basic Instincts geeft een beeld van de Nederlandse modecultuur door de visies van de ontwerpers te vertalen naar zes landschappen. Een spiegelpaleis, upside-down bioscoop en opblaasbare muur maken er een behoorlijk gevarieerde tentoonstelling van. De landschappen vormen een soort driedimensionale moodboards die de overeenkomsten tussen de verschillende ontwerpdisciplines tonen.

Tijdens de looptijd van de expositie worden er ook op andere plaatsen nog modeactiviteiten georganiseerd. Die informatie staat op de website van mede-organisator Premsela.

Reageer op dit artikel