nieuws

Filmtips AFFR 2011

Geen categorie

Van 6 tot en met 9 oktober wordt in Rotterdam het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) gehouden. Tijdens deze dagen zijn bijna 100 films te zien waarin architectuur en ‘de stad’ een glansrol vervullen. De redactie tipt u de komende tijd over films die de moeite waard zijn.

Filmtips AFFR 2011

 

 

8 oktober, 17.30 uur, Cinerama 1, Rotterdam

John Portman, a life of Building (Ben Loeterman, USA, 2011, 52 min.)

Zelfs Rem Koolhaas is tegen wil en dank fan van John Portman, de uitvinder van eye-popping atriumgebouwen in Amerika en Azië. Atlanta is zijn benchmark met het Marriott Marquis hotel en het Hyatt Regency hotel als betoverende binnenwerelden. Wereldberoemd is vooral zijn GM Renaissance Center in Detroit.

In de documentaire is er vooral aandacht voor het werk in Atlanta, waar hij niet alleen als architect maar ook als ontwikkelaar optrad. Een boeiend portret over zijn bekende en minder bekende werken.

Het complete programma, openingstijden, reserveren is vanaf 16 september te vinden op www.affr.nl 

Reageer op dit artikel