nieuws

Bouw mee aan interactieve site over sociale veiligheid

Geen categorie

De Stichting Veilig Ontwerp en Beheer heeft een site opgericht met maatregelen die de gebouwde omgeving veilig maken en houden. De site heeft een interactief karakter. Professionals worden uitgenodigd om hun kennis te delen en ervaringen toe te voegen.

Bouw mee aan interactieve site over sociale veiligheid

www.veilig-ontwerp-beheer.nl Laat zien hoe de gebouwde omgeving al vanaf de tekentafel sociaal veilig wordt vormgegeven, ingericht en beheerd. De maatregelen zijn beschreven aan de hand van de vuistregels uit het Handboek Veilig Ontwerp en Beheer: zichtbaarheid, eenduidigheid, toegankelijkheid en aantrekkelijkheid. Op de site worden deze toegelicht en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden, ondersteund door een (internationale) bibliotheek. Gericht zoeken kan op schaalniveau (zoals stad, wijk of woning), gebruiksfunctie (bijvoorbeeld uitgaan, parkeren of vervoer) en thema (bijvoorbeeld beheer of preventie).

Doelgroep

De site is bedoeld voor studenten en professionals, zoals (landschaps-)architecten, stedenbouwkundigen, planologen en beleidsmedewerkers die zich bezighouden met veiligheid van (en in) de gebouwde omgeving.

Reageer op dit artikel