nieuws

ArchitectenConsort ontwikkelt corporate building concept voor Lely Center

Geen categorie

Vandaag wordt in de Franse stad Rennes het Lely Center officieel in gebruik genomen. ArchitectenConsort ontwikkelde op basis van de Lely huisstijl, een corporate building concept voor het wereldwijde netwerk van Lely Center-faciliteiten.

ArchitectenConsort ontwikkelt corporate building concept voor Lely Center

 

 

Het concept beschrijft de uitgangspunten voor nieuwbouw of verbouw en bevat plattegronden, materiaalvoorschriften en kleur en stijl definities voor de Lely Center organisaties. Naast het Lely Center in Rennes wordt ook gewerkt aan de vestigingen in Nederland, Engeland, Finland en Polen. Voor de uitvoering op de locaties werkt ArchitectenConsort samen met regionale partners.

Voor het corporate building concept lieten de Rotterdamse architecten zich inspireren door de bedrijfsactiviteiten van de opdrachtgever. Lely is geworteld in het boerenbedrijf en heeft zich ontwikkeld tot een internationaal opererende onderneming die geavanceerde high-tech producten op het gebied van landbouw produceert en distribueert.

ArchitectenConsort vertaalde deze karakteristieken in een gebouw concept waarin transparantie en eenvoud centraal staan. De plattegrond bestaat uit een functionele wand, in de opvallend rode Lely kleur, die een scheiding creëert tussen het kantoor en het werkplaatsgedeelte. Grote glazen puien maken het gebouw open en geven een modern zakelijke uitstraling. In het interieur wordt naast kantoorruimte ook voorzien in een vergader- en presentatieruimte. Verder maakte de ontwerper, met een knipoog naar de boerenkeukentafel waaraan van oudsher zaken worden gedaan, een centrale (eet-) keuken met een grote tafel voor personeel en bezoekers.

 

Reageer op dit artikel