nieuws

Pop up-club BAR frist Westkruiskade op

Geen categorie

De initiatiefnemers van pop up-club BAR willen met hun multifunctionele, tijdelijke ontmoetingsplek, de Rotterdamse Westkruiskade oppeppen. BAR gaat vanavond voor het eerst open en wil de bewoners van de straat en hippe Rotterdammers samenbrengen op één plek.

Pop up-club BAR frist Westkruiskade op

 

 

BAR is een concept van de Maatschappij Voor Volksgeluk (MAVV) van Kristian de Leeuw en Jetti Steffers. Zij organiseren sinds 2009 underground verkleedfeesten, pop up-party’s, multidisciplinaire festivals en interactieve kunstexposities, met als doel “het algehele gelukspeil in en buiten Rotterdam te verhogen.”

 

Met BAR zetten De Leeuw en Steffers zich in voor een betere sfeer rondom de nu nog beruchte Westkruiskade. De initatiefnemers vinden het een van de tofste plekken van de stad: “kleurrijk, dynamisch, gezellig. Maar ook crimineel.” Ze willen dat de Westkruiskade wordt opgeschoond, zonder dat de straat zijn identiteit verliest en tuttig wordt.

 

De gevel van BAR is ontworpen door het Rotterdamse grafisch ontwerpbureau Oona. Om de toegankelijkheid van BAR te benadrukken, maar ook omdat De Leeuw en Steffers absoluut geen ‘gelikte tent’ willen, is het ontwerp basic gehouden. Dat geldt ook voor de inrichting: witte muren, gekleurde tl-buizen, een paar kunstwerken aan de wand en de ouderwetse toog van de Surinaamse bar die er voorheen zat.


Zijgevel van BAR tijdens de openingsavond. Fotograaf Eduard Voorn

Kristiaan en Jetti pakken de uitdaging op om zowel hun vaste doelgroep van hipsters en underground feestgangers als de Surinaamse buurtbewoners van de Westkruiskade samen te brengen op één plek.

 
De Rotterdamse Westkruiskade, vlakbij het Centraal Station.

BAR blijft maximaal een jaar open, om daarna weer ergens anders op te duiken met een nieuw concept. BAR heeft verschillende functies: het is een koffiebranderij, wijnbar, ijscobar, karaokebar en wodkabar. Het heeft ook nog een dansvloer, een kapper op locatie, brunch op zondag, een bioscoop en een expositieruimte.

Bron: Dagblad De Pers

 
Bureau Oona ontwierp ook de huisstijl voor BAR.

 

Reageer op dit artikel