nieuws

Omgekeerd dakpark Vierhavenstrip Rotterdam

Geen categorie

Op het voormalige spoorwegemplacement aan de Vierhavenstraat in Rotterdam wordt gewerkt aan een dakpark van liefst 80.000 vierkante meter. Dit voor Nederland unieke dakpark wordt geïntegreerd in een multifunctioneel gebouw met een winkelboulevard en parkeergelegenheid.

Omgekeerd dakpark Vierhavenstrip Rotterdam
project vierhavensstrip Rotterdam voor nophadrain

Gemeente Rotterdam en Dura Vermeer Vastgoed / MAB Development herontwikkelen het gebied in Delfshaven, waarbij meer groen en bedrijvigheid centraal staan. Bedoeling is dat omwonenden profiteren van de extra werkgelegenheid en de grotere recreatiemogelijkheden.

  

Op het dak komt 26.000 m2 van de blauwe XPS-isolatie Floormate 500. De isolatie functioneert volgens het omkeerdak principe, waarbij de isolatie op de dakbedekking ligt. Hierdoor neemt de levensduur van de dakbedekking toe en worden installatie en onderhoud vereenvoudigd.

Op de isolatie wordt het Nophadrain groendak systeem intensief geïnstalleerd en daarna het dakbegroeiingsubstraat. Het systeem zorgt voor geleidelijke drainage bij neerslag, fungeert als ballastlaag op de isolatie en vormt na opening medio 2012 een groene oase in Rotterdam en tevens één van de grootste groene daken in Europa.

 

Reageer op dit artikel