nieuws

NAi en VANKE sluiten overeenkomst low cost housing

Geen categorie

Het NAi en de Chinese projectontwikkelaar VANKE ondertekenen vandaag in Beijing een overeenkomst voor samenwerking op het gebied van sociale woningbouw. Het eerste concrete project van de samenwerking is de ontwikkeling van een grote hoeveelheid, zogenoemde low cost housing units nabij Beijing door een groep van Nederlandse én Chinese architecten.

NAi en VANKE sluiten overeenkomst low cost housing

 

De samenwerking tussen het NAi en VANKE begon in juni 2010 en maakt onderdeel uit van het NAi Matchmakingprogramma. Het NAi zet met dit programma Nederlandse architectuurexpertise in om wereldwijd dringende, ruimtelijke opgaven aan te gaan. China kampt met problemen op het gebied van woningbouw. Er staat grote druk op de productie, maar ook op de duurzaamheid van woningen en de leefbaarheid van woonwijken.

Met het Matchmakingprogramma koppelt het NAi Nederlandse experts aan Chinese architecten en een projectontwikkelaar. Dit levert culturele verdieping op en stimuleert werkgelegenheid. Hiermee sluit het programma ook aan bij het cultuurbeleid van staatssecretaris Zijlstra, dat de koppeling tussen de culturele en economische dimensie stimuleert.

 dwarsdesign

Urban Tulou, China. Bron: Urbanus Architects.

Het NAi kent een sterke verbinding met China. Tot januari vertoont het NAi dwarsdesign, waarin het werk van acht kritische Nederlandse en Chinese ontwerpers te zien is. In december 2011 verzorgt het NAi één van de vier hoofdpaviljoens op de Shenzhen Biënnale.

VANKE is de grootste vastgoedontwikkelaar in China. VANKE ontwikkelt, beheert en verkoopt vastgoed over heel China waarin het werkt met gerenommeerde Chinese en Westerse architecten als Urbanus Architects en Steven Holl Architects. Het hoofdkantoor is gevestigd in Shenzhen.

Reageer op dit artikel