nieuws

Eerste paal P+R De Uithof

Geen categorie

Gisteren is de eerste paal geslagen voor de parkeervoorziening P+R De Uithof. Het ontwerp is een samenwerking van KCAP Architects & Planners met Studio SK en Ingenieursbureau Utrecht in opdracht van de Gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht. P+R De Uithof is met 2.000 parkeerplaatsen de grootste parkeergarage van Utrecht.

Eerste paal P+R De Uithof

 

Het gebouw maakt deel uit van het stedebouwkundige masterplan voor de universiteitscampus De Uithof en ligt aan de afrit van de  A28. De tien lagen tellende garage bevat parkeerplaatsen voor medewerkers van het ziekenhuis en van de universiteit, de hogeschool en voor openbaar gebruik. Verder bevat het complex een fietsenstalling en dient het als overstap op de snelle Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) aansluiting naar de binnenstad.

De entree van de parkeergarage wordt gemarkeerd door twee klimwanden. Naast de functie als uithangbord aan de zuidgevel geven de klimmuren een positieve impuls aan de publieke ruimte van de universiteitscampus. De klimwand werd op verzoek van de Utrechtse Sportraad en USAC (Utrechtsche Studenten Alpenclub) in opdracht van de Universiteit Utrecht geïntegreerd in het ontwerp en zal gebruikt worden door Sportcentrum Olympos en USAC.

De oplevering van het project van KCAP Architects & Planners met Studio SK en Ingenieursbureau Utrecht is gepland in 2013.

 

Reageer op dit artikel