nieuws

De Zwarte Hond en Sputnik winnen 2e prijs in campus prijsvraag Berlijn

Geen categorie

De Zwarte Hond en Sputnik hebben samen met studiolandschaft de tweede prijs gewonnen met hun plan voor de campus van de Technische Universiteit Berlijn in de wijk Tiergarten. Voor deze eindronde waren zeven ontwerpteams geselecteerd.

De Zwarte Hond en Sputnik winnen 2e prijs in campus prijsvraag Berlijn

De opgave betrof de uitbreiding van de campus met een hoogwaardige openbare ruimte. Het gevraagde programma bestond uit 60.000 m2 ten behoeve van uitbreiding van de universiteit en 50.000 m2 voor research & development. Een bijzondere randvoorwaarde was dat een aantal bestaande gebouwen met een monumentenstatus behouden diende te blijven.

 

In het voorstel van De Zwarte Hond en Sputnik wordt het plangebied met de omgeving verknoopt. Het aangrenzende park wordt in het gebied doorgezet en vormt samen met de te behouden gebouwen een ‘monumententuin’. Een diagonale as verbindt metrostation Zoogarten integraal met het plangebied.

De eerste prijs is gewonnen door bureau Yellow Z uit Berlijn en de derde prijs door bureau Ferdinand Heide uit Frankfurt.

Reageer op dit artikel