nieuws

ZUS geselecteerd BMW Guggenheim Lab New York

Geen categorie

Elma van Boxel en Kristian Koreman van ZUS (Zones Urbaines Sensibles) zijn geselecteerd als teamleden voor het BMW Guggenheim Lab New York. Centraal thema is Confronting Comfort. Van Boxel en Koreman richten zich hierin op ‘Segregatie in het stedelijk weefsel van New York City’.

ZUS geselecteerd BMW Guggenheim Lab New York

 

 

 

In het thema wordt manieren onderzocht waarop stedelijke omgevingen beter tegemoet kunnen komen aan de behoefte van mensen, naar de balans tussen hedendaagse opvattingen over het individuele versus het collectieve welzijn, en de noodzaak tot verantwoordelijkheid op het gebied van milieu en samenleving.

Het ‘Lab’ bestaat naast ZUS verder uit Omar Freilla, een milieurechtenactivist uit de Bronx, New York, ontwikkelaar en oprichter/coördinator van de Green Worker Cooperatives; de Canadese journalist en stedelijk onderzoeker Charles Montgomery die zich bezig houdt met het verband tussen stedelijk ontwerp en geluk; en de Nigeriaanse microbioloog en uitvinder Olatunbosun Obayom, TEDGlobal Fellow 2010.

In het BMW Guggenheim Lab wordt het publiek aangemoedigd om deel te nemen en een bijdrage te leveren aan de antwoorden, ideeën en verhalen die binnen het Lab ontwikkeld worden. Het programma omvat excursies om het stedelijk weefsel te verkennen, praktische experimenten en workshops, filmvertoningen en buurtgesprekken. Via de website bmwguggenheimlab.org en online communities kunnen de ideeën worden uitgewisseld. Na de New Yorkse editie gaat het Lab naar Berlijn en daarna naar een nog nader bekend te maken stad in Azië.

Het BMW Guggenheim Lab heeft een fysiek platform. Atelier Bow-Wow ontwierp een compact tijdelijk onderkomen dat nu in First Park is geplaatst, 33 East First Street, New York. Dit Lab is geopend op woensdag en donderdag van 13:00 tot 21:00 uur, vrijdags van 13:00 tot 22:00 uur en zaterdags en zondags van 10:00 tot 22:00 uur.

Reageer op dit artikel