nieuws

Ontwikkeling nieuw stadsdeel Oosteroever in Oostende

Geen categorie

Op de maritieme site Oosteroever komt een nieuwe stadsdeel van Oostende. Conix Architects ontwierp het grootste ontwikkelingsproject in jaren aan de Belgische kust.

Ontwikkeling nieuw stadsdeel Oosteroever in Oostende

 

 

 

 

Het gebied aan de Oosteroever ligt een steenworp afstand van het centrum van Oostende en moet een woon-, werk- en ontspanningsoord worden waar de sporen van het havengebied worden bewaard. In het plan is veel aandacht voor de groene invulling, ruime wandelpromenades van tien meter breed en handelspanden op centrale plaatsen.

Twaalfhonderd appartementen

De opdracht was om een nieuw multifunctioneel stadsdeel te ontwerpen en bouwen op de maritieme site Oosteroever. Conix Architects ontwierp op de oever 120.000 vierkante meter bovengrondse bebouwde oppervlakte. Dat resulteert in 1200 woonappartementen waarvan 90 procent met zicht op zee.

 

Start

Eén van de hoogbouw-delen waarmee de start gegeven werd voor de ontwikkeling van de site is de toren op de hoek met de Hendrik Baelskaai met de Fortstraat. Uitgangspunten voor deze toren zijn dat alle appartementen over een kwalitatieve buitenruimte moesten beschikken van minimum 20 m² en de overgrote meerderheid van de appartementen voluit moest kunnen profiteren van de uitzichten die mogelijk zijn op deze plek.

Reageer op dit artikel