nieuws

OMA start bouw campus in Hongkong

Geen categorie

Deze week is de eerste paal geslagen van de door OMA ontworpen campus voor het Chu Hai College in Hongkong. De campus bestaat uit onderwijsfaciliteiten en bedrijfsgebouwen en geeft een nieuwe visuele identiteit aan de school. De oplevering is in 2013.

OMA start bouw campus in Hongkong

 

 

OMA won de prijsvraag voor Chu Hai College in 2010. De campus, die 28.000 m2 groot is en uitzicht heeft op Castle Peak Bay, de zee en het omliggende heuvellandschap, biedt veel gemeenschappelijke ruimten voor ontmoetingen tussen studenten van drie faculteiten. De hoofdstructuur van het complex bestaat uit twee parallelle hogere gebouwen die op maaiveld verschillende sociale en educatieve faciliteiten omsluiten. Daarbij gaat het om sportfaciliteiten, een bibliotheek en een café. De hogere gebouwen tellen acht verdiepingen en bieden plaats aan collegezalen, studio’s en kantoren.

In OMA’s ontwerp is rekening gehouden met hoge eisen voor duurzaamheid en behoud en integratie van bestaande gebouwen. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie waardoor het complex 15 tot 30 procent energiekosten kan besparen.

Het project wordt, in samenwerking met Leigh & Orange Architects, uitgevoerd vanuit de OMA vestiging in Hongkong. Dit kantoor werkt op dit moment ook aan het Taipei Performing Arts Centre in Taiwan, en de bouw van de Shenzhen Stock Exchange. Het kantoor in Peking werkt aan het hoofdkantoor van China Central Television. Beide projecten worden in 2012 opgeleverd.

Reageer op dit artikel