nieuws

NOC*NSF bouwt ‘high performance centre’

Geen categorie

De Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen in Londen kunnen volgend jaar gebruikmaken van extra faciliteiten. Om aan specifieke wensen te voldoen, creëert NOC*NSF een zogenoemd ‘high performance centre’ dicht bij het olympisch dorp. Dat maakte chef de mission Maurits Hendriks woensdag in Londen bekend.

NOC*NSF bouwt ‘high performance centre’

 

 

“Het is van belang dat Nederlandse sporters kort voor en tijdens de Spelen dezelfde faciliteiten hebben als thuis”, vertelde Hendriks tijdens een persbijeenkomst in Londen. “Het probleem is dat we niet iedereen kunnen accrediteren. Daarom gaan we op fietsafstand van het olympisch dorp een ruimte creëren waar sporters bijvoorbeeld krachttraining kunnen doen of door een orthomanueel therapeut kunnen worden behandeld als ze dat willen.”

 

Reageer op dit artikel