nieuws

Mecanoo ontwerpt campus National University of Science and Technology in Moskou

Geen categorie

Mecanoo architecten heeft de internationale competitie gewonnen voor het ontwerp van de nieuwe campus van de National University of Science and Technology (MISiS), één van de leidende technische universiteiten van Rusland.

Mecanoo ontwerpt campus National University of Science and Technology in Moskou

 

 

 

De honderd hectare grote campus komt te liggen in een nieuw stadsdeel aan de ringweg van Moskou, waar de komende twintig jaar driehonderdduizend mensen gaan wonen. De door Mecanoo ontworpen campus biedt naast huisvesting voor tienduizend studenten en drieduizend universiteitsmedewerkers, onderdak aan zeven faculteiten, verschillende onderzoeksinstellingen, een bibliotheek, een business centre, een hotel, een sportpark, een bioscoop, cafés en winkels. Nog voor het einde van dit jaar wordt gestart met de uitvoering, dat is de voorwaarde die de Russische president Medvedev heeft gesteld voor de financiering van het project.

 

Toonaangevend

MISiS is de toonaangevende universiteit in Rusland op het gebied van metaal- en materiaalkunde. President Medvedev heeft de universiteit aangewezen om een voortrekkersrol te vervullen in de omschakeling van Rusland naar een innovatieve kenniseconomie. MISiS komt voort uit de Moscow Academy of Mines en het Moscow Steel Institute, beide prominente spelers tijdens de industrialisatie van de Sovjet-Unie in de vorige eeuw.

Nobelprijs

Internationale bekendheid verwierf de universiteit in 2003, toen oud Professor Alexei Abrikosov de Nobelprijs voor Natuurkunde ontving voor zijn werk op het terrein van supergeleiding. Projectontwikkelaar Masshtab schenkt het terrein van 100 hectare aan MISiS zodat de universiteit strategisch ingezet kan worden als katalysator voor de ontwikkeling van het nieuwe 13.000 hectare grote stadsdeel. 

Reageer op dit artikel