nieuws

UAR-app Den Haag door Nai

Geen categorie

Na Amsterdam en Rotterdam is nu de architectuurgeschiedenis van Den Haag op een smartphone app gedocumenteerd. Met de app van het NAi zijn honderden gebouwen te zien die in de hofstad hebben gestaan, hadden kunnen staan of nog gaan staan.

UAR-app Den Haag door Nai

De UAR-app (urban augmented reality) toont onder meer het ontwerp van het Internationaal Dans- en Muziekcentrum aan het Spui en alternatieve ontwerpen voor het Vredespaleis en de Bijenkorf. Ook het concept is te zien dat Rem Koolhaas ooit maakte voor het Haagse stadhuis.

Nederlands en Engels

De toelichting op de ontwerpen is in het Nederlands en het Engels beschikbaar. Het NAi heeft het initiatief ontwikkeld samen met Monumentenzorg Den Haag, het Haags Historisch Museum en het Haags Uitburo. De applicatie is gratis te downloaden via de website van het NAi.

Utrecht volgt

Binnenkort presenteert het architectuurinstituut ook een UAR-app voor Utrecht.

Reageer op dit artikel