nieuws

Prijsvraag Groene Stad Award

Geen categorie

Wie mee wil denken over een leefbare stad met meer groen tussen onroerend goed, infrastructuur en water kan meedoen met de ‘Groene Stad Award’. De prijs is bedoeld voor gerealiseerde projecten die zijn gebaseerd op de integrale samenwerking in de bouwkolom, van opdracht en architect tot en met hovenier/groenvoorziener en boomkweker.

Prijsvraag Groene Stad Award

 

Het is volgens uitschrijvers, de groene organisaties Plant Publicity Holland en Branchevereniging VHG belangrijk dat ontwikkelaars, bouwpartijen en stedebouwkundigen gaan inzien dat integrale samenwerking tussen de sectoren nodig is om een leefbare omgeving te creëren. Deze leefbaarheid in het stedelijk gebied is nauw verbonden met een goede inpassing van groene ruimten.

In ‘de Groene Stad Award’ staan de multifunctionele meerwaarde van het groen en de integrale aanpak centraal. Onder de meerwaarde van het groen wordt verstaan de specifieke eigenschappen en de functies van het groen. Naast de esthetische waarde heeft het groen immers economische-, sociale-, milieu- en gezondheidsfuncties.

Deelname staat open voor alle partijen in de bouwkolom. Het inschrijfformulier voor deelname dient uiterlijk 16 mei binnen te zijn. De prijsuitreiking vindt plaats op 6 oktober. Meer informatie info@ententeflorale.nl

Reageer op dit artikel