nieuws

Broekbakema levert BNA Gebouw van het Jaar 2011

Geen categorie

Windesheim Gebouw X in Zwolle van Broekbakema is uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2011. Het project is geselecteerd uit veertien projecten die eerder in regionale voorronden zijn genomineerd. De jury omschreef het als “een feest van een school, voor leerlingen en docenten, voor gebruikers en passanten’ en heeft grote bewondering voor ‘de uitzonderlijke prestatie op alle niveaus. “

Broekbakema levert BNA Gebouw van het Jaar 2011

 

Uit het juryrapport: “Het concept van het opgetilde maaiveld verankert het gebouw geraffineerd op zijn plek, terwijl het tegelijk de structuur bepaalt. Boven leiden beweging en transparantie tot een sprankelende en elegante ruimtelijkheid en worden voortdurend twee werelden ervaren: de in sfeer en gebruik magnifieke binnenwereld en de buitenwereld, die vanwege de lange zichtlijnen en de filtering van het licht adembenemend is. Terwijl de architecten in ruimtelijkheid en gebruik voor maximale feestelijkheid hebben gezorgd, tonen ze in hun consequente, serene kleur- en materiaalgebruik de kunst van de beperking. Daarbij is veel aandacht voor detaillering. Het gebouw is duurzaam in zijn eenvoud, volwassenheid, hoogwaardigheid en gebruikersplezier.”

Kijk voor alle genomineerden en ingezonden projecten op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

 

Reageer op dit artikel