nieuws

KCAP hervormt Noorderhaven in Zutphen

Geen categorie

KCAP Architect&Planners gaat de Noorderhaven in Zutphen hervormen. Het oude industrieterrein wordt een woon- en werkgebied.

KCAP hervormt Noorderhaven in Zutphen

 

 

 

 

 

De Noorderhaven ligt pal achter het station van Zutphen en is een belangrijke schakel tussen de binnenstad en de Mars, een van de grootste industrieterreinen van Gelderland. De voorbereidingen voor de bouw beginnen eind 2011.Het gebied wordt herontwikkeld voor ruim 2.500 bewoners en biedt ruimte aan  duizend woningen, kantoren, kleinschalige bedrijfsruimten, detailhandelprogramma, scholen en culturele voorzieningen. KCAP is verantwoordelijk voor het stedebouwkundige en deels voor het landschapsplan.

Stedelijk karakter

De gebied krijgt een stedelijk karakter. De duizend woningen worden een mix van eengezinswoningen en appartementen en een aantal historische panden blijft bestaan om het industrieel verleden van de plek te benadrukken.

Reageer op dit artikel