nieuws

Zorgcentrum Castrovalva Almere opgeleverd

Geen categorie

De tweede en laatste fase van zorgcentrum Castrovalva, een ontwerp van Studio Leon Thier architecten en Atelier Pro, is onlangs opgeleverd. Het complex van 6.000 m2 staat in de Juan Grisstraat in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten en vormt van de laatste het kloppende hart. Het onderscheidt zich door een bijzondere combinatie van wonen en zorg.

Zorgcentrum Castrovalva Almere opgeleverd

 

Het centrum telt 55 verpleeg- en verzorgingsplaatsen, waarvan 4 psychogeriatrische woonhuizen voor zes bewoners per huis en 31 appartementen voor verpleging en verzorging. Verder zijn een restaurant, een welzijnsruimte en een gezondheidscentrum van 1.275 m2 opgenomen.

 Leon Thier zorgcentrum 

Verder biedt het ontwerp van Studio Leon Thier architecten en Atelier Pro alle eerstelijns zorgdisciplines, waaronder een huisartsenpraktijk, apotheek, tandarts, maatschappelijk werk en fysiotherapeuten.

De eerste fase van Castrovalva was medio 2008 gereed gekomen.

 

Reageer op dit artikel