nieuws

VTB Arena Rusland’s hoofdstadion WK voetbal 2018

Geen categorie

Op 2 december maakte de FIFA bekend dat Rusland het gastland is voor de FIFA World Cup 2018. De VTB-Arena in Moskou, een ontwerp van Erick van Egeraat en zijn Russische partner Mikhail Posokhin wordt het hoofdstadion van het eerste wereldkampioenschap voetbal in Oost-europa.

VTB Arena Rusland’s hoofdstadion WK voetbal 2018

 VTB Arena Park omvat de herontwikkeling van het stadion van voetbalclub Dynamo Moscow en het omliggende Petrovsky Park in hartje Moskou . Erick van Egeraat tekende een multifunctioneel sport- en cultureel complex dat een belangrijke rol zal spelen in de verdere ontwikkeling van de omgeving. Het complex (300.000 m2) wordt ontwikkeld op een terrein van 116.000 m2 en bestaat onder andere uit een stadion voor Dynamo Moscow met 45.000 zitplaatsen, een sporthal met 10.000 zitplaatsen, een winkelcentrum met diverse voorzieningen, restaurants, parkeerfaciliteiten en overige voorzieningen.

 VTB Arena door Erick van Egeraat

Erick van Egeraat en zijn Russische partner Mikhail Posokhin (Mosproekt-2) wonnen de door de beheerder van het stadion en VTB uitgeschreven internationale comptitie in juni 2010 samen met een team van Russische en internationale consultants bestaande uit: Amsterdam ArenA Advisory, Bollinger + Grohmann structural engineers, Artec acoustic consultants en Illuminator lighting consultants.

Erick van Egeraat’s ontwerp werd verkozen uit vijf internationale deelnemers, waaronder NPS Tchoban Voss met gmp von Gerkan Marg und Partner, STD development met Interstudio, ABD met Perkins Eastman International, en Mosproekt 4 met Populous.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel