nieuws

Tussentijds Ontwaken

Geen categorie

Begin deze maand zijn de jonge stedebouwkundigen Anne Seghers en Zineb Seghrouchni gestart met het project Tussentijds Ontwaken. In dit onafhankelijk ontwerpend onderzoek fungeert het randgebied rond de Spoorzone in Tilburg als casus. In deze randzone zijn veel ‘lege’ en onbestemde stedelijke ruimtes te vinden, die zich in een sluimerstand bevinden – de tussentijd.

Tussentijds Ontwaken

 

Seghers en Seghrouchni onderzoeken hoe deze tussentijdlocaties kunnen worden ingezet, om zo de relatie tussen de kleinschalige, bestaande stad en de toekomstige, grootschalige Spoorzone vorm te geven.

Het project bestaat uit een onderzoekend en een ontwerpend deel. Het onderzoekend deel staat in het teken van het ontrafelen van de aanwezige tussentijdlocaties. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een combinatie van analyses op de kaart en intensief veldwerk. Het onderzoekend deel legt de basis voor het ontwerpend deel.

De methode die Seghers en Seghrouchni in het ontwerpend onderzoek zullen ontwikkelen, is op meerdere plekken toepasbaar. De voorbeeldlocatie, de Spoorzone in Tilburg is een groot binnenstedelijk gebied dat voorheen niet publiekelijk toegankelijk was, dat (grootschalig) ontwikkeld wordt, waarbij de relatie met het bestaande omliggende weefsel zich zal moeten herdefiniëren.

Reageer op dit artikel