nieuws

Denk mee over de stad van de toekomst

Geen categorie

Op de site, www.levendesteden.nl kunnen bezoekers mee denken aan concepten voor de stad van de toekomst. Het doel is publieke ruimten in steden veiliger en gezonder te maken. De site is een initiatief van Philips en FD Intelligence.

Denk mee over de stad van de toekomst

 

 

 

 

Het platform biedt het laatste nieuws, achtergronden en resultaten van onderzoeken. Verder heeft de site mensen in Nederland vanuit verschillende disciplines uitgenodigd mee te denken aan concepten voor de stad van de toekomst en kunnen via LinkedIn bezoekers hun mening achterlaten.

Zo werd op 29 november de Expertsessie – hoe ziet de stad er in 2024 uit? gehouden. Zo’n twintig experts bedachten concepten waarin de stad van de toekomst groener, efficiënter, creatiever en plezieriger zal zijn dan dat hij nu is. De concepten van deze sessie zijn terug te vinden op de site. Mocht jezelf een concept willen bedenken en insturen dat kan via www.levendesteden.nl/sectie/concepten.

 Levende steden
Concept De langzame stad door Ries van der Wouden & Bram Veldhuis

Zowel Philips als het Financieele Dagblad schenken veel aandacht aan de snel groeiende stad als creatief centrum. De weekendbijlage van het FD, ‘Persoonlijk’, maakte de afgelopen jaren een serie onder de naam Slimme Steden. Philips heeft onder de naam ‘Livable Cities’ een wereldwijd programma ontwikkeld en daaraan denkers als Richard Florida verbonden. Ook bedacht Philips samen met CNN een prijs voor Most Livable City.

 

Reageer op dit artikel