nieuws

BeroepKunstenaar.nl vernieuwd

Geen categorie

BeroepKunstenaar.nl, de website van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) over de zakelijke kant van werken in de kunst- en cultuursector, is onlangs vernieuwd.

BeroepKunstenaar.nl vernieuwd

De site is er voor uitvoerende, scheppende en docerende kunstenaars, voor erfgoedspecialisten en voor ondersteunende beroepen in de kunst- en cultuursector. Acht disciplines komen daarbij aan bod: beeldende kunst, bouwkunst, dans, erfgoed, film en televisie, kunsteducatie, muziek en theater.

Praktische info

 BeroepKunstenaar.nl biedt praktische informatie over de verschillende werkvelden, ondernemen, belasting, juridische zaken en financiering van projecten. Naast teksten biedt de site stappenplannen, tests en wegwijzers waarin de bezoeker direct antwoord op zijn vragen vindt.

Studenten

Studenten worden tijdens de studie wegwijs gemaakt in de zakelijke kant van hun toekomstige werkveld. Ook voor alumni biedt BeroepKunstenaar.nl relevante informatie, bijvoorbeeld over het opstarten van een eigen beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. Docenten gebruiken deze tweetalige site als hulpmiddel bij lessen over ondernemerschap.

Reageer op dit artikel