nieuws

Run op aanvraag bouwvergunningen

Geen categorie

Bouwbedrijven en corporaties hebben in het derde kwartaal van 2010 opvallend veel bouwvergunningen voor woningen aangevraagd. Oorzaak is waarschijnlijk de scherpere epc-norm die per 1 januari is ingegaan.

Run op aanvraag bouwvergunningen

 

 

 

In het derde kwartaal zijn 4.000 bouwvergunningen aangevraagd met een totale waarde van 2,36 miljard euro, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee ligt de waarde een kleine procent lager dan in het derde kwartaal van 2009.

In 2008 lag de waarde van de bouwaanvragen voor woningbouw in de herfst nog op ruim 3,5 miljard euro. Na de vrije val in 2009 lijkt de aanvraag van bouwvergunningen nu dus te stabiliseren. In december signaleerden verschillende gemeenten al dat het aantal bouwaanvragen boven verwachting lag. Oorzaak is hoogstwaarschijnlijk de verscherping van de epc-norm naar 0,6 voor woningbouw.

Reageer op dit artikel