nieuws

Omwonenden kiezen kunst gevel Stadskantoor

Geen categorie

De verticale tuin van 2012 Architecten is door omwonenden gekozen voor de aankleding van de gevel van het gedeeltelijk gesloopte Stadskantoor in Rotterdam. De gemeente nodigde vier kunstenaars uit een ontwerp te maken voor de gevel van het gedeeltelijk gesloopte gebouw. Hiermee moet de locatie achter het Stadhuis en voormalige Postkantoor een aantrekkelijke ontmoetingsplek wordten in afwachting van de start van de bouw van het nieuwe Stadskantoor in 2012.

Omwonenden kiezen kunst gevel Stadskantoor

De kunstenaars presenteerden tijdens de bijeenkomst die gisteren is georganiseerd hun ideeën, waarna de keuze aan de aanwezigen was. Zij kozen voor het idee van 2012 Architecten: een verticale tuin die het seizoen weergeeft in de vorm van grote bloemkunstwerken die bevestigd zijn op de gevel van het Stadskantoor.

Kunst, cultuur en sport op plein Stadskantoor

In 2010 is een deel van het oude Stadskantoor gesloopt. Het monumentale deel uit de jaren ’50 blijft behouden. Hierdoor is achter het Stadhuis een nieuw plein in de binnenstad ontstaan. In overleg met bewoners en ondernemers is besloten het plein als verblijfsplek op te leveren met bestrating, groen en bankjes. De locatie is hiermee ook geschikt voor kleinschalige culturele en sportieve activiteiten Het kunstwerk op de gevel van het monumentale Stadskantoor is onderdeel van de plannen. Naar verwachting worden het plein en het kunstwerk in het voorjaar van dit jaar opgeleverd.

 OMA Stadskantoor Rotterdam
Het ontwerp van OMA. Foto: www.oma.eu

Nieuwe Stadskantoor

Op dit moment worden de ontwerpplannen van OMA voor het nieuwe Stadskantoor uitgewerkt. Naar verwachting wordt in maart 2011 het Voorontwerp vastgesteld door de gemeenteraad. Na vaststelling van het Voorontwerp selecteert de gemeente een marktpartij die in 2012 zal starten met de herontwikkeling. Het nieuwe Stadskantoor gaat plaats bieden aan kantoren van de gemeente Rotterdam, de grootste Stadswinkel van Rotterdam, een passage en een ondergrondse parkeergarage. Ook komen er woningen, winkels en horeca.

Reageer op dit artikel